Selasa, 3 Februari 2015

review skincare: halal lagi thoyyib! Secretleaf is my secret

Assalamualaikum

dah lama tak menaip, janggal rasa.
okayy tapi tak apa
nak jugak gigih sebab nak share sesuatu yang menarik dan baikk
halal lagi suci

nak tahu ape?

in love cute cat



tadaaaaaaa



rangakaian produk secretleaf!
really work for me tauu, alhamdulillah
ciktom guna produk ni sejak lepas kejadian muka melecur sebelum ni


sejak kejadian tu, ciktom stop guna semua produk penjagaan muka
krim dan adik beradiknya lah.

sampai satu ketika ayah start cakap, muka makin teruk dan kusam
kemudian, scroll facebook dengan malas malas, tetiba terbaca iklan Secretleaf nii
yess, rangkaian produk ni agak mahal dari segi harganya
but i told yaa, it worth
hasilnya, sepadan dengan harga.

emoticon pink rabbit

dan bersemangat semula!
bila baca testimoni agak meyakinkan jiwa raga. * k, over
tapi, sebelum beli ciktom tanyakan ayah dulu pasal produk tuu
sebab masa baca ingredients produk ni.
main ingredients dia ialah minyak asli argan yang hanya tumbuh di morocco.
then, bila cerita kat ayah
ayah punn, pung pang pung pang cerita
dan yaa, khasiat pokok argan ini sudah lama terbukti :)

*agaknya sebab tu orang morocco cecantik belaka. ehh


emoticon pink rabbit

lepas seminggu, tengok review orang, kaji pasal argan oil
akhirnya, ayah pun belikan minyak argan tuu di kedai le rest beauty di taiping, yang merupakan ejen sah untuk secretleaf ni.


soo, inilah produk secretleaf yang pertama ciktom gunakan.
nampak botol kecik lemah tak bermaya kan?
tapii kesan dia, subhanallah lepas seminggu lebih guna
parut melecur, menggelupas dan ganti kulit baru yang cantik
parut dia pun pudar :)

botol kecik ni tahan dua bulan, sebab ciktom gunakan bukan sahaja untuk rawat melecur dan parut, tapi jugak untuk badan.
boleh cakap, dia ni multipurpose oil gittew



tengok laa tuu Kak Nora kitaa, cantik mulus gebu kann?
haa, rahsia dia, argan oil  01 lah!

cute kitty with big eyes smiley

jadi selama sebulan guna, ciktom berpuas hati dengan hasilnya.
ohh yaa, dalam tempoh ni jugak, ciktom masih belum guna produk pembersih dan krim kecantikan apa pun, melainkan secretleaf argan oil 01 ni, lidah buaya dan air suam untuk mencuci wajah. tu je
disebabkan hasil diri sendiri yang meyakinkan tuu, ciktom pencuci muka dia, toner dan krim malam.


Argan Hydrating Cleanser for all skin types.



Arbutin Natural Lightening Cream for all skin types too!


the last one is



Herbawhite Natural Lightening Toner


alhamdulillah masih guna sampai sekarang, dan its suit well for me. alhamdulillah, alhamdulillah 

cute kitten smiling smiley

kesimpulannya antara yang ciktom gunakan sehari harian adalah:

1. Argan Hydrating Cleanser
2. Arbutin Natural Lightening Cream (utk malam)
3. Herbawhite Natural Lightening Toner (pagi dan malam)
4. Argan Oil 01 (malam)

cara penggunaan:

untuk waktu pagi

1. guna cleanser 2 kali sehari sahaja ( pagi bangun cuci, nak tido malam cuci)
jangan selalu cuci guna cleanser sebab nanti kulit akan kering, kulit kering pun akan mengundang jerawat melampau.

2. lepas cuci muka, sapukan toner pada wajah
sekiranya alergik pada kapas, boleh je tap guna tangan but make sure tangan bersih yaa!

3. guna bedak baby johnson jee tepek kat muka dan siap! tehee


untuk malam pulak

sama jugak step 1 dan 2 di atas

cuma tambah yang ke 3

sapukan argan oil tu ke muka dan boleh tido !

insyaAllah dengan penggunnan yang konsisten hasilnya anda akan sangat berpuas hati, seriuss tak tipu, cuma kena bersabar sebab this product bebas kimia paraben, SLS yang memang memberikan kesan segera, tapi merosakkan kulit.

untuk lebih detail informations atau nak buat pembelian ke, nak tahu harga ke stokis ke atau atau apa apa yang berkaitan dengan produk nii

boleh klik  SECRETLEAF bestt

done sharing my secret!
tehee




until here, see you'lls later 

moga Allah merahmati

babaiiii

cute kitty smiley






boleh baca bila senggang , klik follow kalau senang . terima kasih :)

1 ulasan:

  1. Le rest beauty kat taiping, kat mana ye?

    BalasPadam