Ahad, 13 Januari 2013

Segmen : Saya Blogger Negeri...



Assalamualaikum ! Hai !


kalian sihat ?
yess Ckr sihat sahaja , Alhamdulillah :))



oh yes , gambaq apa tuh Ckr ?

setelah penat berjalan jalan di alam maya terjumpa pulak lah segmen ni ,
Ckr memang hobi suka baca blog orang ,
jadi silent reader 
sapa yang nak join segmen ni boleh kelik bawah ini :))
Segmen : Saya Blogger Negeri
yang dibuat oleh blogger Apit yang berasal dari Kedah Darul Aman .
tahu sebab dah godek godek belog beliau , dan sangat lah ohsem .

dan sekarang tibalah giliran Ckr ada bunyi orang katok tong deram nak memperkenalkan diri
ecehhh ..hehehe



Ckr blogger dari Negeri Perak Darul Ridzuan



perak aman jaya jyeahhh 

tahu tak Perak kat mana ?
kalau tak tahu sila google maps !

Perak terletak di bahagian utara semenanjung
jiran negeri kedah , penang , selangor

kalau dengar style orang utara cakap tau tau la kan macam mana ?
happening gitu



ya , Ckr berasal dari Taiping , Perak
dilahirkan dan dibesarkan di sini
tapi , tak tahu sangat hal ehwal kat sini sebab selalu berulang alik ke selangor
kampung mak tercinta :)

plus Ckr ni anak kacukan lah katakan
mak Ckr asal selangor ayah Ckr asal Indonesia
tapi menetap dan mencari rezeki di taiping dah 20 tahun
so lahirlah Ckr di bandar rain town ni

ketawa sopan 



apa yang menjadi tarikan di taiping ni ?

bagi anda yang belum pernah ke Taiping bunyi ala ala tour guide

antara tempat yang boleh anda lawati ialah :

jom ikot Ckr



Taman Tasik Taiping



Zoo Taiping & Night Safari







Bukit Larut / Maxwell Hill



di bukit larut ni anda boleh nikmati pemandangan yang masih nature dan tak tercemar
nak naik ke puncak pulak anda boleh daki sendiri sekiranya kuat dan suka hiking
atau pun naik ja jeep bagi yang nak save tenaga untuk jalan jalan kemudian hari
tiket jeep kalau tak silap RM6 .

kat area bukit larut ni jugak ada tempat untuk bermandi manda
burmese pool
tapi Ckr pun tak penah pegi . okbai .






burmese pool yang indah

dan banyak lagi tempat tempat menarik yang boleh anda lawati

bagi penggemar makanan seafood pulak
anda boleh lar pekena

mee banjir udang , yes yang femes amos selalu masuk tivi tu
mee banjir udang ni terkenal di kawasan kuala sepetang , kira kira 15 - 20 minit dari bandar taiping



tak pun restoran doli taiping yang terkenal dengan kuey teow gorengnya
restoran ni betul betul kat bandar taiping tu



tak pun ade satu lagi berhampiran susur keluar plaza tol changkat jering ade
kedai makan Nur Zetty mee udang , yang ni pun quite femes amos jugak lah

lokasi hanya 5 minit dari rumah Ckr :PPP




lagi apa lagi yang hampa nak tau ?

pasal shopping ?

kat taiping korang ade seratus ringgit korang boleh shopping sampai lebam
okey tak tipu je

pasal shopping barang kat sini harga masih lagi munasabah dan sangat berpatutan
harga yang korang sendiri tak akan dapat kat kota metropolitan kuala lumpur tu
harga yang menyebabkan korang akan nangis bila mengenangkan anda terpaksa spent banyak duit kalau nak beli kat kl



dan yes , Ckr sangat suka berbelanja di taiping ni :))



itu jelah serba sikit yang Ckr boleh share pasal taiping ni
untuk keterangan lanjut boleh kelik sini ---> taiping
takpun kelik sini

dan anda akan dapat informasi yang lebih menarik lagi . yeayy !



okey sekian saja coretan cabuk dari anak jati taiping

berkasih sayang itu indah
do spreadsssss love



jangan lupa datang melawat dan bercuti di taiping !

babai





Segmen ; Saya BloggerNegeri
boleh baca bila senggang , klik follow kalau senang . terima kasih :)

11 ulasan:

  1. Assalamualaikum dan salam sejahtera.. ^_^. selamat berkenalan kepada yang baru mengenali diri saya. Saya blogger dari terengganu tetapi sekarang menetap di melaka. jemput singgah ke rumah saya yang tak sebeberapa ini. Maaf juga lambat buat lawatan sebab sibuk dengan final exam..

    http://www.lokmanramli.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-terengganu.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam ^^, trimass atas kunjungan :))
      owh , wish best of luck for your final okeh ! do well, may Allah yusahhil everything ^^

      Padam
  2. salam kenal..
    i follow dari segmen yang sama.

    jemput singgah blog ciksu

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    dari kedah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam ukhwah too ^^, yess, sure singgah ! jgn lupa follow okey ? ;))

      Padam
  3. dari segmen yang sama dan dari negeri yang sama ! done follow . jemput singgah dan follow blog saya ---> http://duniahatisaya.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html . salam perkenalan :)

    BalasPadam
  4. hi.. yeen dari segmen yg sama
    jom terjah ke nogori plk hik2
    http://treasurelicious.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  5. hai...dtg dari segmen sama...selamat berkenalan..^__^

    http://cikque90.blogspot.com/2013/01/segmen-saya-blogger-dari-negeri.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. hyee !, salam perkenalan jua ~, trime kasihh melawat :))

      Padam


  6. Salam tuan blog :D Blogger Kelantan dtg singgah sini. Saya dari segmen yang sama. Jika ada masa, meh singgah blog saya hihi. Happy blogging! ^^


    http://www.amalinalee.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  7. dari segmen yang sama . :)

    http://www.cikfie.com/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri.html

    BalasPadam
  8. salam singgah... salam muhibbah.... salam kenal......

    BalasPadam